Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyílt levél Horn Gábor úrnak
  2007-11-24 21:27:40, szombat
 
 


Nyílt levél Horn Gábor úrnak,
a Miniszterelnöki Hivatal koalíciós államtitkárának,
SZDSZ ügyvivőnek







Tisztelt Horn Gábor úr!



November 21-én az utóbbi évek legnagyobb sztrájkja volt Magyarországon. Ezek után Ön a Fideszt tette felelőssé a sztrájkok megszervezéséért. És nem az Önök koalícióját. Ha a gazdaság úgy dübörögne, mint ahogy azt a pártelnökük, Kóka úr kampányolta; s valóban olyan nagy lenne a jólét, mint ahogy azt Gyurcsány miniszterelnök úr állította, akkor nem lehetne sztrájkokat szervezni.

Az Önök hétéves regnálása soha nem látott mértékű adósságba ,,sodorta" az országot. Önök nem az üvegzseb, hanem az üres zseb programját hajtották végre. Igaz, ez is hatékony módszer a feketegazdaság visszaszorítására. Mert ha az embereknek nincs pénze, akkor például kenőpénzt sem tud adni.

Az utóbbi időben a liberális eszmék leépülése is felgyorsult. Hosszú az út ,,ős-SZDSZ-től a Kóka-féle neolib, siker- és értékpapír-központú pártig. Az Önök ,,áldásos tevékenysége" következtében hazánk gazdasági növekedése leállt. Miért is? Mert az előző ciklus felelőtlen gazdaságpolitikájához Önök is asszisztáltak. A múlt évi - megnyert választások után bejelentett - megszorítások után például csökkentették az állami szférában dolgozók létszámát.
Növelték az adókat, hogy mérsékeljék a soha nem látott méretű hiányt. Ez a hiány világszínvonalú! Már senki sem irigyel bennünket! A hiányunk 9,2%-os. Ez több, mint a duplája a második helyen álló Olaszország 4,4%-os hiányának!
( És Kovács Pisti hogy van? A szüleinek megvan még a munkahelye? Tudják fizetni a lakás fenntartását? Pisti felvételizett az egyetemre? Remélem, a nagymama sem beteg! )

Horn úr! Ezek után elég nehéz hitelesnek maradni. Még Kóka úrnak is. Különösen az a kijelentése háborított fel, miszerint fogalmuk sem volt, milyen állapotban van a gazdaság!!
Mit csinálnak Önök a kormányüléseken? Debreczeni József: Az új Miniszterelnök című könyvét olvassák talán? Gondolom: Az üzlet című fejezetet.

Az Ön pártjának a népszerűsége lassan a regisztrálhatatlan tartományba süllyed. Hogy sikerült alászállni ebbe a mélységbe?! Az biztos, hogy nem a FIDESZ vagy a szakszervezetek miatt. Akkor miért is? Szerintem azért, mert a liberálisok a választási (és egyéb) ígéreteikből szinte semmit sem voltak képesek megvalósítani. Utóbbiak között említhetnénk például az adócsökkentést, avagy az ingatlanadót, sőt, az egészségügy átalakítását is, hiszen az eredeti elképzeléseket az idők folyamán alaposan megfúrta a koalíciós partner. Ám már hallom is a választ: ,,rendben, mindez igaz, de azt is vegyük figyelembe, hogy koalícióban kormányzunk, ráadásul egy sokkal nagyobb párttal..." Ez bizony tény, csakhogy ezt akkor is tudni lehetett, amikor az ígéretek elhangzottak. Mit ad Isten, Ön koalíciós államtitkár volt akkor is!

Államtitkár úr! Valami nincs rendben az Önök pártjában, az biztos. Olyan neves személyiségek hagyták el a pártot, akik tényleg liberálisok voltak, mint például: Kiss János, Kőszeg Ferenc, Tamás Gáspár Miklós, Tölgyessy Péter, Hack Péter, Bauer Tamás. A névsor korántsem teljes. Aztán a különböző megnyilatkozások a hajdani prominensektől: ,,Ha Solt Ottília élne, köpne ránk. Zsaroló kis csoporttá züllött a hajdan milliós tábort megmozgató nagy párt."

Horn úr! Ön biztosan tudja, kiktől idéztem! A következő történet is szép: önök a végsőkig kitartottak egy baranyai ,,sztárszőlész" mellett, mire kiadták az útját az állami pénzek nagy pályázójának, és barátjának. De mire megvilágosodtak, az illető már alaposan amortizálta a pártjukat. Regionális zushlágosodás.

Az Önök támogatottsága 1%. Ám 6%-nyi képviselőjük ül a parlamenti padsorokban. (Még!) Sajnos ez a 6% liberálisan hallgatott, mikor Őszöd árnyékában megtörtént a bizalmi szavazás. Ha Önök továbbra is kiállnak az igazság nem minden részletének kibontása mellett; lesz ez még kevesebb is!

A liberálisok mélyrepülésének oka nem a Fidesz és nem a szakszervezetek! Hanem a főváros irányításának csődjében, valamint - a párton és a miniszterelnök úron kívül senki által nem támogatott - egészségügyi reformban kell keresni. Horváth Ágnes és Demszky Gábor még az MSZP-szavazók körében is a rokonszenvlista végén foglal helyet.
És hogy állunk az alkotmányos jogokkal? A taxis-blokád, amit az Ön pártja szervezett, vagy az Orbán-kormány alatt szervezett vasutassztrájk még alkotmányos jog volt. A mostani sztrájkkal mi a helyzet?

Horn úr, az Önök 6%-nyi képviselőjének hatalmas a felelőssége. Ha úgy döntenek, hogy kilépnek, akkor ezt lélektanilag is az utolsó pillanatban teszik. Ha ismernék az ország valós állapotát, akkor nem hivatkoznának a többségre. Az Önök koalíciójának valós állapotát jól érzékelteti Havas Szófia megnyilatkozása: ,,Ebben az esetben nemcsak a kormányból kell távozniuk, hanem a kormánytagsággal együtt járó állami pozíciókból is. Hasonló határozottsággal üzente meg Toller László - 2005-ben, az államfőjelölés vitájában - a szabad demokratáknak: ha nem Szili Katalint támogatják, adják le az állami autók slusszkulcsait a portán, meg a mobiltelefonokat."

Önöknek - bár csak remélni tudom - nem szolgálati kocsikat és mobilokat jelent Magyarország, azaz a HAZA!

Tisztelt ügyvivő úr! Mutassák már meg az 1956-os forradalmat és szabadságharcot kétségbe vonó szocialista politikus asszonynak, milyen sok is az az 1%! Ha nem teszik, a szocialisták elsüllyesztik az Önök hajóját. Most rövid távon nem a láncaikat, csak a slusszkulcsaikat veszíthetik. De gondolják meg: mit nyerhetnek hosszabb távon!

Ehhez néhány számadat az Önök mandátumairól: 1990-ben : 92 mandátum,
1994-ben : 69 mandátum,
1998-ban : 24 mandátum,
2002-ben : 20 mandátum,
2006-ben : 20 mandátum ( a léc igencsak rezgett!)

És vajon fennmarad?

Lőrincz Miklós

Polgár Info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: slusszkulcsaikat, határozottsággal, megnyilatkozások, megszervezéséért, kormánytagsággal, mobiltelefonokat, mélyrepülésének, szakszervezetek, kormányüléseken, megnyilatkozása, szabadságharcot, világszínvonalú, rokonszenvlista, megvilágosodtak, államtitkárának, miniszterelnöki, elképzeléseket, adócsökkentést, miniszterelnök, képviselőjének, prominensektől, támogatottsága, vasutassztrájk, slusszkulcsait, magyarországon, feketegazdaság, államfőjelölés, megvalósítani, felvételizett, koalíciójának, elsüllyesztik, csökkentették, megszorítások, asszisztáltak, irányításának, demokratáknak, utóbbi évek, sztrájkok megszervezéséért, üres zseb, feketegazdaság visszaszorítására, embereknek nincs, utóbbi időben, liberális eszmék, előző ciklus, állami szférában, hiány világszínvonalú, második helyen, szüleinek megvan, lakás fenntartását, üzlet című, népszerűsége lassan, szakszervezetek miatt, Horn Gábor, Miniszterelnöki Hivatal, Tisztelt Horn Gábor, Kovács Pisti, Debreczeni József, Kiss János, Kőszeg Ferenc, Tamás Gáspár Miklós, Tölgyessy Péter, Hack Péter, Bauer Tamás, Solt Ottília, Horváth Ágnes, Demszky Gábor, Havas Szófia, Toller László, Szili Katalint, Lőrincz Miklós, Polgár Info,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Maradék idő  Beney Zsuzsa - Tavasz  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Zilahy Lajos gondolata  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Ünnepelj csak  Szent György napi hiedelmek, s...  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A Mester kezének érintése  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Ha így haladunk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Maradék idő  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Esti kép  képre írva  Ünnepelj csak  A fenyő nem szép fa, (...)  Rögtön puha Mézes Krémes  Sokkal bölcsebb a természet,  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Ahogy emelkedik a rezgés...  György napra  György napra  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A hét szűk esztendő  Rögtön puha Mézes Krémes  A Gömb  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa 
Bejegyzés Címkék
utóbbi évek, sztrájkok megszervezéséért, üres zseb, feketegazdaság visszaszorítására, embereknek nincs, utóbbi időben, liberális eszmék, előző ciklus, állami szférában, hiány világszínvonalú, második helyen, szüleinek megvan, lakás fenntartását, üzlet című, népszerűsége lassan, szakszervezetek miatt, egészségügy átalakítását, eredeti elképzeléseket, idők folyamán, koalíciós partner, sokkal nagyobb, ígéretek elhangzottak, névsor korántsem, különböző megnyilatkozások, hajdani prominensektől, hajdan milliós, következő történet, végsőkig kitartottak, baranyai &#8222, állami pénzek, parlamenti padsorokban, bizalmi szavazás, liberálisok mélyrepülésének, főváros irányításának, miniszterelnök úron, rokonszenvlista végén, alkotmányos jogokkal, mostani sztrájkkal, utolsó pillanatban, ország valós, esetben nemcsak, kormányból kell, kormánytagsággal együtt, államfőjelölés vitájában, szabad demokratáknak, állami autók, 1956-os forradalmat, szocialisták elsüllyesztik, slusszkulcsaikat veszíthetik, slusszkulcsaikat, határozottsággal, megnyilatkozások, megszervezéséért, kormánytagsággal, mobiltelefonokat, mélyrepülésének, szakszervezetek, kormányüléseken, megnyilatkozása, szabadságharcot, világszínvonalú, rokonszenvlista, megvilágosodtak, államtitkárának, miniszterelnöki, elképzeléseket, adócsökkentést, miniszterelnök, képviselőjének, prominensektől, támogatottsága, vasutassztrájk, slusszkulcsait, magyarországon, feketegazdaság, államfőjelölés, megvalósítani, felvételizett, koalíciójának, elsüllyesztik, csökkentették, megszorítások, asszisztáltak, irányításának, demokratáknak, következtében, mandátumairól, személyiségek, hivatkoznának, zushlágosodás, magyarország, elhangzottak, fenntartását, egészségügyi, ígéreteikből, lélektanilag, sztárszőlész, ingatlanadót, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.